info@drnafisi.com   021-22545524
دکتر ناهید نفیسی » سرطان سینه » تاثیر چاقی بر سرطان سینه
نوبت دهی دکتر ناهید نفیسی

تاثیر چاقی بر سرطان سینه

چاقی عارضه ایست که در موارد شدید به عنوان یک بیماری تلقی شده و باعث ایجاد مشکلات در روند و عملکرد سیستم بدنی می شود. چاقی با ایجاد بیماری در بخش های مختلف بدن می تواند عاملی برای درگیر شدن افراد با مشکلات مختلف شود. چاقی همچنین ممکن است یکی از عوامل خطر برای سرطان سینه باشد. برخی مطالعات نشان داده‌اند که زنانی که در دوران بلوغ به طور پایدار چاق بوده اند بیشتر از افراد دیگر که وزن مناسبی داشته اند به سرطان سینه مبتلا می شوند. در واقع زنانی که در سنین نوجوانی دارای وزن بالاتری هستند ، خطر ابتلا به سرطان سینه بیشتری را همراه دارند. هرچند که سرطان سینه به عو اند امل متعددی وابسته است، اما نگرانی مربوط به چاقی برای سلامتی زنان بسیار جدی است و باید به صورت جدی گرفته شود. برای کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه، رعایت سبک زندگی سالم و تمرین منظم فیزیکی می‌تواند مفید باشد.

تاثیرات چاقی بر سرطان سینه

چاقی چه ارتباطی با سرطان سینه دارد ؟

همانطور که اشاره شد، چاقی ممکن است یکی از عوامل خطر برای سرطان سینه باشد. زنان باید همواره مراقب وزن ایده آل خود باشند و نسبت به چاقی و سبک زندگی ناسالم مراقب باشند. زنانی که در دوران بلوغ و پس از آن به طور پایدار چاق بوده‌اند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان ها هستند. بنابراین رعایت رژیم غذایی و انجام فعالیت های بدنی برای خانم ها ی نوجوانی که دچار اضافه وزن هستند یک ضرورت است. برخی مطالعات نشان داده‌اند که چاقی می‌تواند باعث افزایش سطح هورمون‌های زنانه مانند استروژن شود که می‌تواند به تحریک رشد سلول‌های سرطانی کمک کند.

هرچند که سرطان سینه به عوامل متعددی وابسته است، اما نگرانی مربوط به چاقی برای سلامتی زنان بسیار جدی است و باید به صورت جدی گرفته شود. برای کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه، رعایت سبک زندگی سالم و تمرین منظم فیزیکی می‌تواند مفید باشد. همچنین، از مصرف غذاهای سالم و کاهش مصرف غذاهای پرچرب و پرقند، می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک کند. در هر صورت، برای تشخیص دقیق و درمان سرطان سینه، باید با بهترین جراح سرطان سینه مشورت کنید.

آیا با کاهش وزن می توان از سرطان سینه پیشگیری کرد؟

بله، کاهش وزن می‌تواند به عنوان یکی از روش‌های پیشگیری از سرطان سینه مورد استفاده قرار بگیرد. این مساله بخصوص در زنانی که دارای سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان هستند بسیار مهم تلقی می شود. چاقی یکی از عوامل خطر ابتلا به سرطان سینه است و با کاهش وزن می‌توان خطر ابتلا به این نوع سرطان را کاهش داد.

مطالعات نشان داده‌اند که حتی کاهش 5% تا 10% از وزن بدن، می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک کند. بنابراین مهم است که با تحرک ، فعالیت و رعایت رژیم غذایی بخشی از وزن خود را کاهش دهید. همچنین، برخی تحقیقات نشان داده‌اند که در صورتی که زنانی که چاق هستند، وزن خود را کاهش دهند، احتمال ابتلا به سرطان سینه در آن‌ها کاهش می‌یابد.

بیشتر بخوانید :پروتزسینه بعد سرطان سینه

بنابراین، کاهش وزن از طریق رعایت سبک زندگی سالم، شامل تمرین منظم فیزیکی و مصرف غذاهای سالم، می‌تواند به عنوان یکی از روش‌های پیشگیری از سرطان سینه مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین، برای تشخیص سرطان سینه و درمان سرطان سینه، باید با پزشک خود مشورت کنید.

راهکارهای مفید برای جلوگیری از سرطان سینه چیست؟

علاوه بر حفظ تعادل وزنی و جلوگیری از چاقی موارد دیگری نیز وجود دارد که در پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه کمک کننده هستند. رعایت این موارد به ویژه برای خانم هایی که دارای سابقه خانوادگی هستند مهم تر است.

برخی راهکارهای مفید برای جلوگیری از سرطان سینه عبارتند از:

  1. رعایت سبک زندگی سالم: باید سبک زندگی سالمی را دنبال کنید، تغذیه سالم و تمرین منظم فیزیکی می‌توانند به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک کنند.
  2. کاهش مصرف الکل: مصرف زیاد الکل با چاقی، افزایش سطح استروژن و افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط است. بنابراین، کاهش مصرف الکل می‌تواند به پیشگیری از سرطان سینه کمک کند. همچنین مصرف دخانیات و قلیان هم برای افراد در معرض سرطان ممنوع است.
  3. عدم مصرف ترکیبات شیمیایی ضد عفونی کننده : به طور کلی مصرف یا در معرض بودن با مواد شیمیایی خطر ابتلا به سرطان را ایجاد می کند. برخی تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف مداوم ترکیبات شیمیایی ضد عفونی کننده در محصولات بهداشتی و آرایشی می‌تواند به افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه منجر شود. بنابراین، مصرف این ترکیبات باید به حداقل ممکن برسد.
  4. انجام غربالگری های دوره ای سینه: روش‌های مناسب برای غربالگری سرطان سینه شامل ماموگرافی و ام آر آی هستند. این روش‌ها می‌توانند کمک کنند تا سرطان سینه در مراحل ابتدایی شناسایی شود و در صورت ابتلای افراد به سرطان سینه درمان در زمان مناسب تری آغاز شود.
  5. عدم استفاده از ترکیبات تحریک‌کننده هورمون‌ها: ترکیبات تحریک‌کننده هورمون‌ها شامل هورمون‌های بازدارنده تولید استروژن، داروهای ترشح پروژسترون، هورمون رشد و… می‌باشد. برخی از تحقیقات نشان داده‌اند که استفاده از این تحریک‌کننده ها می‌تواند به افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه منجر شود.
  6. مشاوره ژنتیکی: در برخی از موارد، سرطان سینه ممکن است به علت وجود ژن‌های خاص به وجود آید. برای شناسایی این ژن‌ها و ارائه راهکارهای مناسب، مشاوره ژنتیکی با پزشک خود در نظر گرفته شود.

در کل، برای جلوگیری از سرطان سینه، تغییرات ساده در سبک زندگی می‌تواند مفید باشد، اما برای تشخیص دقیق و درمان سرطان سینه، باید با پزشک خود مشورت کنید.

دکتر ناهید نفیسی

خانم دكتر نفيسی در سال 1377 در رشته جراحی عمومی از دانشگاه علوم پزشكی ايران فارغ التحصيل شده و بورد تخصصی جراحی را همان سال دريافت نمودند. ایشان برای تکمیل دوره های جراحی سرطان سینه و جراحی های زیبایی سینه مکررا به کشورهای اروپایی  به خصوص ایتالیا رفته و دوره های انکوپلاستیک یعنی استفاده از جراحی های زیبایی در درمان و جراحی سرطان سینه را دیده اند. ايشان جراحی های خود را بيشتر به درمان سرطان پستان و جراحي های زيبايی سينه از جمله كوچك كردن و بزرگ كردن سينه محدود كردند. دکتر نفیسی در ادامه فعاليت هايشان دوره ليپوساكشن را به طور آكادميك در سوئيس به عنوان اولين خانم جراح ايراني در اين كشور زير نظر پرفوسور Linda آغاز نموده و پس از اتمام موفقيت آميز اين دوره به ايران بازگشته و اقدام به آموزش ليپوساكشن به پزشكانی كه تمايل به اين دوره را دارند نمودند. همچنین در حال حاضر ایشان مدیر اجرایی مرکز پیشگیری غریالگری و درمان سرطان های بانوان در بیمارستان خاتم الانبیاء و همکار مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه شهید بهشتی و مرکز بیماری های پستان جهاد دانشگاهی تهران هستند.
مطالب مرتبط
[yarpp]

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه