info@drnafisi.com   021-22545524
دکتر ناهید نفیسی » سرطان سینه » راه های تشخيص سرطان پستان
امتیاز دهی:

راه های تشخيص سرطان پستان

راه های تشخيص سرطان پستان

سرطان سینه“، واژه ای که بعید است کسی بتواند مدعی شود حتی یک بار هم به گوشش نرسیده است. در تمام رسانه های جمعی و خبرگزاری ها همواره بنا بر دلایل و علل مختلف اطلاع رسانی هایی در این زمینه دارند. در این مقاله در صدد هستیم مجموعه ای از اطلاعاتی را در اختیار همراهان عزیز قرار دهیم به جهت آنکه لازم است هر کسی یکسری اطلاعات ابتدایی را در این خصوص داشته باشد.

دکتر ناهید نفیسی فلوشیپ جراحی پستان با به کار گیری تکنیک های پیشرفته و روز دنیا و دستگاه های مجهز به انجام درمان سرطان سینه می باشند. شما عزیزان می توانید برای مشاوره و تعیین وقت قبلی از دکتر ناهید نفیسی ، با شماره 22852250 021 و پیج اینستاگرام ایشان ارتباط برقرار کنید.

یکی از دلایلی که برای داشتن اطلاعات ابتدایی در حوزه انواع سرطان ها مطرح است از این قرار است که پیشگیری و یا درمان در مراحل ابتدایی بروز انواع بیماری ها مهم ترین کاریست که افراد باید به آن اهتمام ورزند. به همین جهت کسانی که آشنایی اجمالی در خصوص نشانگان اولیه و نحوه برخورد و حساسیت در مورد آنها دارند، می تواند در مراحل بعدی کار گشا باشد.

سرطان سینه

سرطان سینه از مهم ترین و شایع ترین بیماری هایی است که در عصر حاضر و نیز در جای جای جهان در حال گسترش است. بیماری ای که بسیاری را مورد حمله قرار داده است و روزانه تعداد قابل توجهی از بانوان در راهرو های بیمارستان ها به دنبال انجام اقدامات پزشکی لازم هستند.

تشخیص دقیق متاستاز سرطان سینه با سونوگرافی

در آزمایشگاه ها و کلینیک ها از طریق اعمال مختلفی به سنجش و ارزیابی این نوع از سرطان ها می پردازند. یکی از راه هایی که در این مسیر به ما کمک می کند مامو گرافی است و  سپس از روش دیگری که به نوعی مکمل ماموگرافی به شمار می آید، یعنی سونوگرافی کمک می گیرند. سونوگرافی یک روش مطمئن، کم هزینه، قابل استفاده و در دسترس طیف وسیعی از بانوان و خانم های محترم است. در این روش با کمترین هزینه و نیز در کم ترین زمان ممکن که حدودا بیست دقیقه طول می کشد بررسی هایی انجام می شود که تعیین می کند ایا در ناحیه پستان ها ما با خطری جدی و غیر عادی مواجه هستیم یا خیر.

 

راه های تشخيص سرطان پستان
راه های تشخيص سرطان پستان

 

در سال های اخیر یکی از اطلاع رسانی هایی که در زمینه سرطان پستان انجام می شود این است که بانوان حتما از روش های تشخیصی استفاده کرده تا به یقین برسند که مشکلی انها را تهدید نمی کند. ( حتی زمانیکه با هیچ نشانه غیر عادی مواج نیستید برای یکبار هم که شده این مسیر بدون دردسر ولی پر از اهمیت را طی کنید).  بخشی از این بررسی ها خانگی است، مانند انجام خودآزمایی پستان. نیز یکسری اعمالی که باید در مطب ها مورد بررسی و لزوما توسط پزشک متخصص انجام گیرد از جمله سونوگرافی و ماموگرافی.

نحوه انجام سونوگرافی پستان

در روش سونوگرافی با استفاده از مقداری ژل که روی سینه های شخص مراجعه کننده قرار می گیرد مرحله تشخیص آغاز می شود. سپس پراب های دستگاه سونوگرافی حرکت می کند تا بتواند اعضای داخلی سینه را بر روی نمایشگر نشان دهد. پزشک متخصصی که این کار را انجام م بدهد می تواند موارد غیرعادی در سینه ها را تشخیص دهد و تمام وضعیت سینه را گزارش کند. پزشکی که در این مسیر به ما کمک می کند اصطلاحا رادیولوژیست خوانده می شود.

یکی از نقاط مثبتی که در روش سونوگرافی وجود دارد این است که به دلیل عدم استفاده از هیچ گونه اشعه ای این روش، ونیز آنکه به طور بیرونی انجام می شود کمترین احتمال خطر را در پی نداشته بانوان می توانند بدون کمتری اضطراب و استرسی این روش را بکار گیرند.

نکاتی در رابطه با جراحی سرطان سینه

پس از آنکه تشخیص داده شد کسی دچار سرطان سینه شده است روند درمان آغاز می شود. دو نحوه درمان وجود دارد که بسیار گزینه های انتخابی پرتکراری هستند. یکی شیمی درمانی و دیگری جراحی.

یکی از سوالاتی که همواره با آن مواجه هستیم این است که بهترین متخصص جراح سینه یا فوق تخصص جراحی سینه را در کجا و چگونه می توانیم بیابیم؟.

در این خصوص باید گفت هستند کسانی که در سطح کلان شهر تهران و یا شهرهای بزرگ ایران به طور حرفه ای و تخصصی سال ها در زمینه مورد نظر مطالعه و نیز کارهای درمانی موفقی را به سرانجام رسانیده اند.

 

راه های تشخيص سرطان پستان
راه های تشخيص سرطان پستان

 

بهترین متخصصین جراحی سرطان سینه و یا کسی که در زمینه جراحی فوق تخصص دارد قطعا رزومه ای باید داشته باشد دفاع کردنی. در واقع همواره کسانی که در طول دوران خدمت خود بیشترین آمار موفقیت را داشته اند از سوی متقاضیان در رتبه اول گزینش قرار می گیرند. یکی دیگر از مسائلی که همواره شاهد آن هستیم در مواردی که بیماری حاد بوده و یا شرایط ویژه ای داشته باشد، از کسانی استفاده می شود که تخصص و مهارت بالای خود را ثابت کرده اند.

پس می توان گفت این معیار ها می تواند دلیل خوبی بر صلاحیت و عدم صلاحیت پزشکان متخصص برای انتخاب شان در جهت درمان مان باشد.

سخن آخر

در انتهای این مقاله پرداختن به موضوعی را که همواره مورد غفلت افراد قرار گرفته و نیز گاهی مشاهده می شود عده ای هستند که کمترین آگاهی ای در این زمینه ندارند، در دستور کار خود قرار می دهیم و سطوری در این باب می نگاریم.

موضوع بی توجهی افراد نسبت به میزان سواد و تجربه و مهارت پزشکان و متخصصینی است که قرار است توسط ان ها مورد تشخیص و درمان قرار گیرند. این نکته را همواره در پیش چشم خود قرار دهید و حتما در روند درمانی خود از کسانی استفاده کنید که تاریخی پر از موفقیت را در دوره زندگی خود پشت سر گذاشته اند. تاریخ و رزومه افراد مهم ترین معیار برای تعیین صلاحیت ان هاست. کم نبودند کسانی که به جهت تشخیص های اشتباه عواقب جبران ناپذیری را متحمل شدند. که البته در این مسیر خودشان نیز مقصر و بخشی از اشتباه این ماجرا را باید به دوش بگیرند.

امید است بتوانید با استفاده از اطلاعاتی که در این متن ارائه شد قدمی موثر و سازنده برای ساختن زندگی امن تر و سالم تر بردارید.

نوبت دهی دکتر ناهید نفیسی
دکتر ناهید نفیسی

دکتر ناهید نفیسی دارای اولین فلوشیپ جراحی پستان در کشور هستند. ‌ایشان با سال‌ها سابقه در زمینه زیبایی پستان و همچنین درمان بیماری‌ها و اختلالات مربوط به سینه، از جمله سرطان پستان در سال‌های اخیر کمک‌های شایانی به بانوان کرده‌اند. خانم دكتر نفیسی ریاست محترم انجمن جراحان پستان کشور هستند و در حال حاضر مسئول دوره تربیت فلوشیپ جراحی پستان در دانشگاه علوم پزشکی ایران و همچنین دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران هستند. ‌ایشان با بیش از 27 سال تجربه موفق، برگزاری سخنرانی‌ها و کارگاه‌های مختلف، ارائه طرح‌های تحقیقاتی و شرکت در دوره‌های تکمیلی فراگیر، آماده خدمت‌رسانی به بانوان سرزمین هستند.

دیدگاه‌ها

  1. مریم - دسامبر 31, 2020 در 9:42 ب.ظ

    سلام.آیا سوزش در سینه یکی از علائم سرطان سینه است؟لطفا جواب

    پاسخ
    • دکتر ناهید نفیسی - ژانویه 6, 2021 در 2:09 ب.ظ

      خیر سرطان ها اکثرا اصلا درد ندارند

      پاسخ
  2. آسیه - می 1, 2021 در 5:37 ق.ظ

    سلام خانم دکتر. روزتون بخیر. من میکروآدنوم دارم و پرولاکتین بالا و همچنین بیماری هاشیموتو. هر دو سینه ام در هنگام فشار دادن درد می گیرند. علتش چیست؟ با سپاس

    پاسخ
    • دکتر ناهید نفیسی - می 26, 2021 در 2:23 ب.ظ

      باید داروی ضد پرولاکتین را ادامه بدید

      پاسخ
  3. خدیجه - ژوئن 24, 2021 در 8:41 ب.ظ

    سلام ۲۶ سالمه سینه سمت چپم سفتتراز راسته وگاهی بادرد وسوزش همراهه واین درد وقتی نزدی پریودم میشه بیشتر میشه فقط سفت بودن بافت سینه چپ وقتی خودم معاینه میکنم متوجه میشم چیزی مثل توده احساس نکردم سینه راستمم نرمه

    پاسخ
    • دکتر ناهید نفیسی - ژوئن 27, 2021 در 2:45 ب.ظ

      سلام. سونو انجام بدید

      پاسخ
  4. نواب - آگوست 31, 2021 در 6:20 ب.ظ

    سونوگرافی در افراد با سابقه فامیلی سرطان سینه چند وقت یکبار باید انجام شود؟ با تشکر

    پاسخ
    • دکتر ناهید نفیسی - اکتبر 2, 2021 در 10:09 ق.ظ

      ۶ ماه ولی برای غربالگری این افراد ماموگرافی سالیانه نیازه

      پاسخ
  5. ژاله بهرامی - سپتامبر 22, 2021 در 12:20 ق.ظ

    سلام من چند سال پیش فیبر کییتیک داشتم که سالی دوبارسونوویکبارماموانجام میدادم و خوشبختانه موردی نداشتم..الان ۲ساله بخاطر ماندنی کرونا به دکترنرفتم و جدیدا احساس درد و یعنی درسته ام دارم فکر میکنید مورد بدی باشه؟البته تلفن شمارو برداشتم که وقت بگیرم و بیام خدمتتون ولی قبل از اون خیلی نگرانم..لطفا تا بیام پیستون راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
    • دکتر ناهید نفیسی - اکتبر 2, 2021 در 9:54 ق.ظ

      مجدد سونو بدید

      پاسخ
  6. رزگل - دسامبر 25, 2021 در 12:04 ق.ظ

    سلام خانم دکتر من امروز که حمام میزنم متوجه شدم سینه سمت چپم بزرگتر از سمت چپم شده وقتی دست گرفتم یه توده یزرگ اومد زیر دست و درد داره این یعنی مشکل دارم یعنی توده سرطانی نیست

    پاسخ
    • دکتر ناهید نفیسی - ژانویه 3, 2022 در 2:17 ب.ظ

      برای تشخیص دقیق تر باید سونوگرافی انجام بدین

      پاسخ
  7. A - می 29, 2022 در 10:48 ب.ظ

    سلام

    من چن وخته تو سینه ی سمت چپم یه چیزی هست اندازه یه بند انگشت دردم داره نگرانم کرده احتمالش هست توده باشه

    پاسخ
    • دکتر ناهید نفیسی - سپتامبر 6, 2022 در 1:37 ب.ظ

      بله

      پاسخ
  8. فرناز - ژوئن 21, 2022 در 1:08 ب.ظ

    سلام ۳۰ ساله هستم، ۳ماهه سینه سمت راستم با لمس دست یه چیزی اندازه سکه احساس کردم،سونوگرافی انجام دادم گفتن کیست ۵سانتی داری. باید چیکار کنم

    پاسخ
    • دکتر ناهید نفیسی - آگوست 30, 2022 در 3:43 ب.ظ

      باید دارو مصرف کنید تا درمان بشه . برخی از کیست ها هم نیازی به درمان ندارند و فقط باید چکاپ بشن که تغییرات سایز نداشته باشن

      پاسخ
  9. پری - جولای 17, 2022 در 12:06 ب.ظ

    سلام خانم دکتر
    خسته نباشید
    من ۱۹ ساله هستم
    و سینه چپم بزرگتر از سینه راست هم هست
    سابقه سرطان سینه هم در خانواده هست
    دردی هم ندارم

    پاسخ
    • دکتر ناهید نفیسی - آگوست 30, 2022 در 3:36 ب.ظ

      عدم تقارن نشونه سرطان نیست. در سن رشد هستید اجازه بدین کامل رشد کنه سینه ها اگر همچنان نا متقارن بود برای جراحی اقدام کنید.

      پاسخ
  10. عسل - می 28, 2023 در 11:37 ب.ظ

    سلام خانم دکتر۳۳سالمه توجفت سینه هام کیست ۴و۵سانتی متری نشان داده شده وازنوک سینه چپم یک قطره چرک سبزتیره بیرون میاد دکترسونو گرافی گفت چندعددکیسته اما متخصص گفت بایدنمونه برداریم توده هست بنظرتون چیکارکنم

    پاسخ
    • دکتر ناهید نفیسی - می 30, 2023 در 1:24 ب.ظ

      سلام دوست عزیز نیاز به بررسی نتایج سونوگرافی یا ماموگرافی هست.

      پاسخ
  11. .... - مارس 30, 2024 در 12:19 ق.ظ

    سلام وقت بخیر،من ۱۸ سالمه سینه سمت راست بزرگتر از سمت چپه گاهی درد شدید میگیره ،،و یه برآمدگی بالای سمت راست سینه‌ام،،سونو انجام دادم چند ماه پیش گفتن مشکلی نیست،،ولی الان برای درد ناحیه سمت راست سینه ام مشکلی هست؟؟

    پاسخ

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه