info@drnafisi.com   021-22545524
دکتر ناهید نفیسی » سرطان سینه » درجه بندی سرطان سینه
امتیاز دهی:

درجه بندی سرطان سینه

به طور کلی درجه بندی کلی سرطان سینه از مقایسه سلول های سرطانی با سلول های طبیعی است. برای آگاهی از درجه سرطان پستان، معمولا همکاری بین یک جراح سرطان سینه آنکولویست و آسیب شناس صورت می گیرد. پس از برداشتن نمونه از سینه‌های بیمار و ارسال آن به پاتولوژی این نمونه بافت از تومور در زیر میکروسکوپ بررسی می‌شود. آسیب‌شناس همچنین به ویژگی‌های خاص سلول های سرطانی می‌پردازد و سرطان سینه را از درجه 1 تا 3 تقسیم بندی می‌کند.

چرا سرطان پستان درجه بندی می شود؟

به منظور اطلاع از میزان گسترش سرطان سینه در اندام ها و بافت‌های اطراف و همچنین انتخاب بهترین روش‌های درمانی برای بیماران مبتلا به سرطان سینه بهتر است ابتدا مشخص شود که سرطان در چه مرحله ای قرار دارد و درجه چند سرطان سینه است.

با مشاهده سلول های سرطانی زیر میکروسکوپ مشخصات کلی آن ها و سرعت رشد تومور مورد بررسی قرار می‌گیرد.

تومورهایی که درجه پایین تری دارند بیشتر به سلول های طبیعی شباهت دارند و به آهستگی رشد می کنند. در حالی که تومورهایی با درجه بالا غیرطبیعی هستند و به سرعت گسترش می یابند.

تعریف درجه بندی سرطان سینه

درجه‌بندی سرطان سینه به فرآیندی گفته می‌شود که در آن، ویژگی‌های سلول‌های سرطانی با سلول‌های طبیعی مقایسه می‌شود. این درجه‌بندی به منظور تعیین سرعت رشد و گسترش سلول‌های سرطانی است. سلول‌های با درجه پایین‌تر شباهت بیشتری به سلول‌های طبیعی دارند و رشد آهسته‌تری دارند، در حالی که سلول‌های با درجه بالاتر رفتار غیرطبیعی‌تری داشته و سریع‌تر گسترش می‌یابند.

درجه بندی و مرحله بندی تومور

از درجه سرطان برای تعیین مرحله پیشرفت سرطان سینه استفاده خواهد شد ( یعنی تعیین اینکه سرطان سینه در یک فرد تا چه حد پیشرفت کرده است.)

انجام این روش به دکتر سرطان سینه کمک می کند تا تصمیم بگیرد که کدام روش درمانی می تواند بدخیمی را با کمترین میزان آسیب از بین ببرد. به عنوان مثال، سرطان در مراحل اولیه ممکن است نیاز به عمل جراحی یا پرتودرمانی داشته باشد، در حالی که سرطان مرحله پیشرفته ممکن است نیاز به شیمی درمانی داشته باشد.

مراحل سرطان سینه را می توان به دو روش متمایز تقسیم کرد:

مرحله بندی بالینی: مبتنی بر کلیه اطلاعات موجود به دست آمده قبل از عمل است، از جمله نتایج معاینات جسمی و مطالعات تصویربرداری (مانند اشعه ایکس و توموگرافی کامپیوتری یا سی تی اسکن).

مرحله پاتولوژیک: از همان آزمایشات استفاده می شود، علاوه بر آن شامل ارزیابی بافت تومور و غدد لنفاوی برداشته شده در جراحی توسط آسیب شناس است.

در گزارشی که پاتولوژیست به جراح سینه ارائه می کند، اطلاعاتی هم از نظر درجه بندی سرطان سینه و هم مرحله بندی سرطان سینه درآن درج می شود.

مرحله بندی و درجه بندی سرطان سینه چیست؟

پزشک متخصص جراحی سینه به اطلاعات خاصی در مورد سرطان نیاز دارد تا در مورد بهترین روش درمانی برای بیماران مبتلا به سرطان سینه توصیه کند که شامل موارد زیر است:

  • مرحله بندی سرطان سینه
  • درجه بندی سرطان سینه

مرحله‌بندی سرطان سینه فرآیندی است که برای تعیین میزان گسترش سرطان در بدن استفاده می‌شود. این مرحله‌بندی بر اساس اندازه تومور، درگیری غدد لنفاوی و اینکه آیا سرطان به سایر نقاط بدن گسترش یافته است یا نه، صورت می‌گیرد. به طور معمول، سیستم‌های مختلفی برای توصیف مرحله‌بندی سرطان وجود دارد.

در مرحله بندی سرطان اندازه تومور را توصیف می کند و اینکه آیا از جایی که شروع شده است گسترش یافته یا خیر. سیستم های مختلفی برای توصیف مرحله بندی سرطان وجود دارد. متداول ترین آن ها سیستم مرحله بندی TNM و سیستم مرحله بندی شماره است.

سیستم مرحله بندی TNM

سیستم مرحله بندی TNM مرحله کامل سرطان را نشان می دهد:

T اندازه تومور را توصیف می کند.

N توضیح می دهد که آیا سرطان به غدد لنفاوی سرایت کرده و کدام گره ها درگیر هستند. به عنوان مثال، N0 به معنای عدم وجود غدد لنفاوی است N1 یعنی سلول های سرطانی در 1 تا 3 غدد لنفاوی وجود دارد.

M توضیح می دهد که آیا سرطان به قسمت دیگری از بدن گسترش یافته است یا خیر. به عنوان مثال، M0 بدان معنی است که سرطان در سایر نقاط بدن گسترش نیافته است (متاستاز شده).

گاهی اوقات ممکن است مرحله نهایی TNM تا بعد از عمل برای از بین بردن سرطان قطعی نباشد.

مرحله بندی پیشرفت سرطان سینه

سرطان پستان همچنین می تواند به چهار مرحله تقسیم شود:

مرحله 1 سرطان سینه: سرطان پستان زمانی است که اندازه تومور سرطان 2 سانتی متر یا کوچک تر باشد و تعداد کمی از سلول های سرطانی یافت شود. گاهی اوقات سرطان در پستان یافت نمی شود، اما این سلول های سرطانی به غدد لنفاوی زیر بغل گسترش یافته اند.

سرطان سینه مرحله 2 : سرطان پستان زمانی است که اندازه تومور سرطان زیر 5 سانتی متر می باشد. ممکن است در غدد لنفاوی زیر بازو گسترش نیافته باشد. بعضی اوقات سرطان در پستان یافت نمی شود. ممکن است سرطان داخل پستان یافت نشود ولی چند غده لنفاوی ۱-۳ عدد درگیر باشد.

سرطان پستان مرحله 3 : بعضا سرطان پستان به صورت موضعی یا محلی بپیشرفت می کند. سرطان به غدد لنفاوی زیر بغل و گاهی اوقات به سایر غدد لنفاوی مجاور نیز گسترش می یابد. ممکن است در پوست پستان یا عضله سینه گسترش یابد. ممکن است پوست قرمز و متورم باشد. گاهی اوقات سرطان در پستان یافت نمی شود یا اندازه آن كوچک است اما به 4 تا 9 غدد لنفاوی در زیر بغل گسترش یافته است.

سرطان پستان مرحله چهارم: سرطان پستان ثانویه یا متاستاتیک نامیده می شود. این در شرایطی است که سرطان به سایر قسمت های بدن مانند استخوان ها، کبد یا ریه ها گسترش یافته است.

درجه بندی سرطان سینه بر اساس ویژگی تومور

رایج ترین سیستم درجه بندی سرطان پستان که در بافت های اطراف گسترش یافته است بر اساس 2 ویژگی سلول در تومور می باشد که آن ها را از سلول های سالم متفاوت می کند:

پلومورفیسم هسته ای: چگونگی تفاوت هسته هر سلول سرطانی از سلول های طبیعی را توصیف می کند.

شمارش میتوتیک: تعداد سلول های توموری است که به طور فعال تقسیم می شوند.

پاتولوژیست به هر ویژگی نمره ای از 1 تا 3 برای تعیین درجه سرطان پستان می دهد.

درجه بندی سرطان سینه بر اساس پیشرفت

درجه بندی سرطان سینه اطلاعاتی از قبیل چگونگی سرعت رشد توده می دهد. درجه بندی سرطان سینه بر اساس مشاهده سلول های سرطانی در زیر میکروسکوپ در مقایسه با سلول های طبیعی است.

درجه 1 (سرطان درجه پایین)

سلول های سرطانی شبیه سلول های طبیعی هستند (آن ها به خوبی تمایز می یابند). آن ها معمولاً به آرامی رشد می کنند. این سلول های سرطانی کمتر احتمال دارد گسترش پیدا کنند.

درجه 2 (سرطان متوسط ​​یا متوسط)

سلول های سرطانی غیر طبیعی به نظر می رسند و کمی سریع تر از سلول های درجه یک رشد می کنند.

درجه 3 (سرطان درجه بالا)

سلول های سرطانی از نظر سلول های طبیعی بسیار متفاوت هستند (تفاوت چندانی با هم ندارند). آن ها ممکن است سریع تر از سلول های درجه 1 یا 2 رشد کنند.

زیر گروه های سرطان پستان (Breast cancer subtype)

سرطان پستان بر اساس یک سری گیرنده هایی که در سطح سلول های سرطانی هستند یک طبقه بندی دارند که بر اساس این طبقه بندی درمان بیمار متفاوت خواهد بود:

دسته اول یک سری گیرنده های استروژن و پروژسترون در سطح سلول ها داریم. این سلول های سرطانی، سرطان وابسته به هورمون می شوند بنابراین بیماری که این گیرنده ها را دارد می بایست پس از درمان جراحی در صورت نیاز شیمی درمانی شود و پس از درمان داروی هورمونی هم مصرف کند.

دسته دوم سرطان هایی هستند که علاوه بر گیرنده های هورمونی مثبت یک ساختار دیگری در روی سلول هایشان وجود دارد که این بیماران نیاز پیدا می کنند که علاوه بر شیمی درمانی، هورمون درمانی و ایمونوتراپی نیز شوند. یعنی یک داروی آنتی تارگت را دریافت کنند.

دسته سوم بیمارانی هستند که گیرنده های هورمونی آن ها منفی است بنابراین نیاز به هورمون درمانی ندارند اما به دلیل اینکه گیرنده سوم در آنها مثبت است نیاز به شیمی درمانی و ایمونوتراپی را دارد یعنی آنتی تارگت را به علاوه شیمی درمانی باید دریافت کنند.

گروه چهارم سرطانی است که هم گیرنده هورمونی منفی است و هم گیرنده آنتی بادی. پس این گروه از بیماران فقط باید شیمی درمانی شوند. نه هورمون به آن ها داده می شود نه ایمونوتراپی برای آنها انجام می شود.

به غیر از این سه گیرنده یک گیرنده دیگری بر روی سلول های سرطانی برای بیماران اندازه گیری می شود به نام KI67. این KI67 یک نشانگری برای میزان پرولیفراسیون یا رشد سلولی می باشد که برای پزشک معالج بسیار اهمیت دارد. به طور مثال اگر خانمی دارای سرطان پستان وابسته به هورمون باشد(گروه اول)، و در فاز یک تشخیص داده شود که تومور زیر 2 سانتی متر است و سلول سرطانی به زیر بغل نرسیده باشد، اگر این فاکتور رشد (KI67) کم باشد، به این بیمار شیمی درمانی انجام نمی شود و تنها قرص هورمونی و رادیوتراپی انجام می شود. بنابراین اندازه گیری این گیرنده ای که میزان رشد سلولی و پرولیفراسیون سلول های سرطانی را نشان می دهد در درمان بیمار و اتفاقات آینده وی بسیار تاثیرگذار است و در تصمیم گیری درمان بیمار بسیار کمک کننده خواهد بود.

تفاوت بین مرحله بندی و درجه بندی سرطان سینه

با ذکر موارد فوق ممکن است تفاوت درجه بندی و مرحله بندی سرطان پستان کمی برای شما نا مفهوم باشد.  

در حالی که درجه‌بندی به میزان شباهت سلول‌های سرطانی به سلول‌های طبیعی تمرکز دارد، مرحله‌بندی نشان می‌دهد که سرطان تا چه حد در بدن گسترش یافته است. این دو فرآیند به پزشکان کمک می‌کنند تا یک برنامه درمانی دقیق و متناسب با شرایط بیمار تعیین کنند. برای مثال، مرحله‌بندی TNM شامل اندازه تومور، میزان درگیری غدد لنفاوی و گسترش به سایر بخش‌های بدن است.

نقش درجه‌بندی در تعیین نوع درمان چیست؟

درجه سرطان سینه به طور مستقیم بر نوع درمانی که بیمار دریافت می‌کند تأثیر دارد. به عنوان مثال، بیمارانی که تومورهایی با درجه پایین دارند ممکن است به درمان‌های غیرتهاجمی تر مثل جراحی موضعی یا پرتودرمانی نیاز داشته باشند. در مقابل، تومورهای درجه بالا به دلیل رشد سریع و تهاجمی‌ بودن، ممکن است نیاز به شیمی‌درمانی و درمان‌های ترکیبی بیشتری داشته باشند.

درمان سرطان سینه به مرحله و درجه سرطان بستگی دارد. در مراحل اولیه، جراحی و پرتودرمانی می‌تواند موثر باشد، اما در مراحل پیشرفته‌تر یا در درجات بالاتر، ممکن است شیمی‌درمانی و درمان‌های هدفمند به کار گرفته شوند. همچنین، برخی بیماران بسته به نتایج آزمایش گیرنده‌های هورمونی ممکن است به درمان‌های هورمونی نیاز داشته باشند.

تشخیص دقیق درجه سرطان سینه نیازمند همکاری چندین تخصص پزشکی است. جراح سینه، آسیب‌شناس و انکولوژیست، همه نقش حیاتی در ارزیابی نمونه بافتی تومور و تعیین درجه سرطان دارند. این تیم مشترک اطلاعات جمع‌آوری شده از آزمایشات تصویری، معاینات بالینی و نمونه‌برداری را تحلیل کرده و درجه و مرحله سرطان را تعیین می‌کنند.

سخن آخر

تشخیص به موقع و دقیق درجه و مرحله سرطان سینه می‌تواند تاثیر به سزایی در بهبود نتایج درمانی داشته باشد. این تشخیص نه تنها به پزشک در انتخاب بهترین راه درمان کمک می‌کند، بلکه به بیمار فرصت می‌دهد تا از پیشرفت بیماری و گسترش آن به سایر اندام‌ها جلوگیری کند.

نوبت دهی دکتر ناهید نفیسی
دکتر ناهید نفیسی

دکتر ناهید نفیسی دارای اولین فلوشیپ جراحی پستان در کشور هستند. ‌ایشان با سال‌ها سابقه در زمینه زیبایی پستان و همچنین درمان بیماری‌ها و اختلالات مربوط به سینه، از جمله سرطان پستان در سال‌های اخیر کمک‌های شایانی به بانوان کرده‌اند. خانم دكتر نفیسی ریاست محترم انجمن جراحان پستان کشور هستند و در حال حاضر مسئول دوره تربیت فلوشیپ جراحی پستان در دانشگاه علوم پزشکی ایران و همچنین دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران هستند. ‌ایشان با بیش از 27 سال تجربه موفق، برگزاری سخنرانی‌ها و کارگاه‌های مختلف، ارائه طرح‌های تحقیقاتی و شرکت در دوره‌های تکمیلی فراگیر، آماده خدمت‌رسانی به بانوان سرزمین هستند.

دیدگاه‌ها

  1. محمدی - ژانویه 1, 2021 در 10:22 ب.ظ

    سلام وقت بخیر
    سرطان سینه با گرید ۳ تهاجمی،۵۶ ساله در مرحله شیمی درمانی است ،برای بهبودی چه کا کنیم ،امید به بهبودی هست

    پاسخ
    • دکتر ناهید نفیسی - ژانویه 6, 2021 در 2:09 ب.ظ

      بله با شیمی درمانی انشاله خوب میشید

      پاسخ
      • آزاده - ژانویه 24, 2021 در 12:25 ب.ظ

        سلام.خانم دکتر خواهر شوهرم ۳۲ سالشع و سرطان سینه کرید ۴ داره و چندین مرتبه شیمی درمانی شده ولی الان دکترش جوابش کرده.شیراز میرفتن دکتر و ساکن سیرجانن.خانم دکتر اگر امیدی هست و روشهای دیگری هم هست بیاریمش تهران.خواهش نیکنم اگر روزنه ای هست بفرمائید تا انجام بدیم

        پاسخ
  2. دریا - فوریه 25, 2021 در 8:13 ق.ظ

    سلام خانم دکتر دختر من ۱۷ سالشه ودکترجراح با انجام سونو گرافی سینه گفتن که ۴ تا کیست داره تو هر دوتا سینه اش که یکیش ۹۰ mm وبقیش کوچکتر هست و گفت ۶ ماه دیگه بیاین واسه چکاو واینکه اگه تو خونه معاینه کردین بزرگتر شد اندازه کیست ها زودتر بیاین واسه سونو گرافی و احتمالا عمل جراحی لازم بشه ومن چطور میتونم مطمئن بشم که خوش خیم هستن‌واین کیست ها سرطانی نمیشن با توجه به اینکه سن دخترم پایین هست میترسم

    پاسخ
    • دکتر ناهید نفیسی - مارس 10, 2021 در 3:37 ب.ظ

      کیست ساده سرطانی نمیشه

      پاسخ
  3. مرتضی - مارس 20, 2021 در 5:15 ب.ظ

    سلام و درود فراوان بر دکتران زحمت کش من مادرم سرطان سینه داشته گرید سه بوده ولی غدد لنفاوی نزده بوده سینه نبریدن شیمی درمانی میشه ایا ممکنه دوباره رشد کنه

    پاسخ
    • دکتر ناهید نفیسی - آوریل 5, 2021 در 1:00 ب.ظ

      خیلی بعید است زیرا مرحله سرطان پایین بوده و به زیر بغل سرایت نکرده انشالله که عود نمی کند

      پاسخ
  4. سیمین - آوریل 29, 2021 در 6:55 ب.ظ

    با سلام و خسته نباشید.دکتر خواهرمن ۳۰ ساله هست،استیج ۱ بودن یا ایتدای ۲ لنفاوی درگیر نبوده اما ۴ سانت بود. گرید ۳ و ki67 تقریبا ۷۰ درصد بسیااار نگرانم .
    هورمون منفی و هرتو مثبت هست . هرسپتین تازه شروع کرده
    ممکنه امید داشته باشیم ریشه کن شده باشه ؟؟؟؟؟؟؟؟ ازمایَش ژنتیک قراره بده اگر منفی بود لازم نیست ماستکتومی کنه؟

    هیییچ سابقه و نمونه ای در کل فامیل نداشتیم .نگرانیم ممنون

    پاسخ
    • دکتر ناهید نفیسی - می 26, 2021 در 2:21 ب.ظ

      هرسپتین خوشبختانه داروی خیلی خوبیه و خیلی میتونه مربض ها رو کنترل کنه. اما برای مریض های جوان باید خیلی با دقت و مرتب پیگیری انجام بشه تا مجدد عود نکنه

      پاسخ
  5. زهرا - ژوئن 1, 2021 در 7:04 ق.ظ

    سلام. من سونو انجام دادم توی هر دوسینه ام کیست بود ولی توی سینه چپم گرید 3 هست و زیر یک سانت و به من گفتن بعد 6 ماه مجدد سونو انجام بدم من 34 سالمه و میخام واسه بارداری اقدام کنم آیا این میتونه مشکل ساز باشع

    پاسخ
    • دکتر ناهید نفیسی - ژوئن 2, 2021 در 9:15 ق.ظ

      اول مطمئن شید و بعد با خیال راحت باردار بشیدف چون بعیده مشکلی داشته باشید

      پاسخ
  6. seemorgh - ژوئن 22, 2021 در 9:22 ب.ظ

    سلام خانوم دکتر مادر بنده دچاربیماری سرطان تخمدان گرید 3a هستش ایا باشیمی درمانی یک دوره یا دو دوره وجود داره؟ وایا امکان داره عود بشه واصلا درمان نشه ممنون میشم کامل بگین باتشکر

    پاسخ
    • دکتر ناهید نفیسی - ژوئن 27, 2021 در 2:41 ب.ظ

      سلام. علاوه بر شیمی درمانی حتما نیاز به جراحی دارن.

      پاسخ
  7. علی - ژوئن 26, 2021 در 1:57 ق.ظ

    سلام خانم دکتر خواهر من گرید یک هستش سی سالشه و زود فهمیده میخواستم بدونم قابا درمان هستش و آیا خیلی خطرناکه یا ضعیف هستش ممنونم از شما

    پاسخ
    • دکتر ناهید نفیسی - جولای 1, 2021 در 9:30 ق.ظ

      سلام. بله حتما درمان میشه

      پاسخ
  8. زهره - آگوست 9, 2021 در 12:00 ب.ظ

    با سلام توده ی سینه با گرید ۲ و اندازه ی ۲ ساتیمتر نیاز به شیمی درمانی داره؟

    پاسخ
    • دکتر ناهید نفیسی - آگوست 14, 2021 در 1:01 ب.ظ

      سلام. بسته به گیرنده های هورمونی داره

      پاسخ
  9. یه دختر تنها - آگوست 20, 2021 در 8:28 ب.ظ

    سلام دکتر اندازه ی تومور اگه ۴/۴×۹/۹میلی متر باشه یعنی‌خیلی بزرگه؟این یعنی گرید چند؟باید این دو عدد رو در هم ضرب کنیم تا عدد توده به دست بیاد یا این یعنی تومور کمتر از یک سانته؟high nuclear grade یعنی گریدش بالا بوده؟چون توی برگه ی پاتولوژی‌نزده گریده چند فقط اینو نوشته.درصورتی که غدد لنفاوی ظاهرا درگیر نشده بوده. اگر عددbirasd چهار باشه و گرید پایین باشه خطرداره یا نه قابل درمانه؟

    پاسخ
    • دکتر ناهید نفیسی - سپتامبر 5, 2021 در 3:25 ب.ظ

      سلام. یعنی زیر یک سانته و اگر زیر بغل منفی باشه مشکلی نیست

      پاسخ
  10. سیما - آگوست 24, 2021 در 2:58 ق.ظ

    سلام خانم دکتر
    مادر من سرطان سینه ۳گانه منفی گرید۳ و استیج ۲a دارن و غدد لنفاوی درگیر نشده. در حال حاضر شیمی درمانی میشن و بعدش هم پرتو درمانی دارن. خیلی نگرانم. ایا مامان خوب میشن؟ چقدر احتمال درمان هست؟

    پاسخ
    • دکتر ناهید نفیسی - اکتبر 2, 2021 در 10:25 ق.ظ

      بله انشاله حتما

      پاسخ
  11. عذرااسدی - آگوست 30, 2021 در 3:16 ب.ظ

    سلام خانم دکتر عزیز بنده
    ۵۲ سال دارم سرطان سینه با گرید ۱و۳مثبت دارم ۶جلسه شیمی درمانی شدم و البته یکی از غدد لنفاوی هم درگیر شده بود که بعداز جلسه سوم شیمی درمانی سونو گرافی که انجام دادم خداروشکر هم تومور کوچک شده بود وهم غدد لنفاوی بعنوان ضایعه پاتولوژیک دیده نمیشد الان برای عمل جراحی باید برم حیرون موندم که آیا تمام سینه ام رو بردارم یا یک چهارم دکتر جراح هم گذاشته به عهده وتصمیم خودم من هم حیرون موندم نمیدونم چکار کنم خواهش دارم ازتون منو راهنمایی کنید .😭ممنون میشم

    پاسخ
    • دکتر ناهید نفیسی - اکتبر 2, 2021 در 10:12 ق.ظ

      سلام. سینه تون رو حفظ کنید الان هم به هیچ عنوان عمل نکنید
      حتما باید کل شیمی درمانیتون تموم شه بعد برای جراحی اقدام کنید
      این روش که وسط شیمی درمانی جراحی کنید منسوخ شده

      پاسخ
  12. حسن اقبال - سپتامبر 19, 2021 در 8:40 ب.ظ

    سلام خانم دکتر مادر من سرطان سینه گرید1داره و به غدد لنفاوی نرسیده و بعد از چهار هفته از پرتو درمانی دو تا غده کنار هم قابل لمس است آیا احتمال داره دوباره برگرده

    پاسخ
    • دکتر ناهید نفیسی - اکتبر 2, 2021 در 9:55 ق.ظ

      بله مجدد سونو انجام بدید

      پاسخ
  13. سمیه - نوامبر 4, 2021 در 1:49 ق.ظ

    سلام خانم دکتر.مادرم ۶۵ سال داره.متوجه توده داخل سینه شدیم .بعد از نمونه براری گفتن گرید ۱ هست و زیر بغل درگیر نشده.قراره این هفته عمل بشه ازنظر شما کل سینه رو برداره بهتره یا تیکه ای.ایا بعداز عمل طول درمان داره

    پاسخ
    • دکتر ناهید نفیسی - نوامبر 13, 2021 در 9:54 ق.ظ

      سلام از شخص جراح بپرسید

      پاسخ
  14. آزاده - نوامبر 18, 2021 در 4:37 ب.ظ

    سلام.خسته نباشیدخانم دکتر من در سینه هیچ توده ای ندارم نه در سونو نه در مامو و نه در ام ار ای.اما یه غده لنفاوی بزرگ شده که گیرنده استروژن مثبت و ki67=25% .در حال شیمی درمانی و بعد پرتو هستم.جراح و آنکولوژم معتقدند نیاز به جراحی ندارم.با شیمی و پرتو و بعد تاموکسیفن مشکل حل می شود.نظر شما چیست؟آیا لنف درگیر نباید خارج شود؟

    پاسخ
    • دکتر ناهید نفیسی - نوامبر 28, 2021 در 9:11 ق.ظ

      سلام برای بیمار مبتلا به سرطان پستان بدون معاینه و دیدن مدارک هیچ اظهار نظری نمیشه کرد

      پاسخ
  15. لاله - نوامبر 26, 2021 در 8:43 ق.ظ

    سلام خانم دکتر ،من ۳۹ سالمه ،سینه ی راست درگیری استیج ۲ گرید ۳ ،زیر بغل منفی ،سه گانه منفی،فقط توده خارج شده شیمی درمانی شدم و الان در حال پرتو درمانیم،آیا باتوجه به گرید بالا تخلیه می کردم بهتر بود؟

    پاسخ
    • دکتر ناهید نفیسی - نوامبر 28, 2021 در 9:36 ق.ظ

      سلام تصمیم گیری برای کیست پستان یا خارج کردن کاملش بر اساس تصویر ماموگرافی و سایز توده هست
      وقتی رادیوتراپی میشه از نظر علمی اگر قابلیت حفظ پستان رو داشته باشه مشکلی نیست

      پاسخ
  16. فاطمه - نوامبر 29, 2021 در 11:31 ب.ظ

    سلام خانوم دکتر خواهش میکنم جوابمو لطف کنید بدید 🥺مادرم ۴۵ سالشه
    توده
    Length 1cm
    0.1 Thickness
    Er .pr.her2 منفی
    Ki67 مثبت ۸۰ درصد
    گرید ۳
    Score9
    و نوشته
    Absens lymphovascular and perineural
    دکتر ینی چی و چ‌معالجه ای داره ایا ب معنی سرطان و برداشتن سینس؟

    پاسخ
    • دکتر ناهید نفیسی - ژانویه 3, 2022 در 2:36 ب.ظ

      نتیجه مامو و سونو رو باید ببینم

      پاسخ
  17. زهرا - مارس 2, 2022 در 3:23 ب.ظ

    سلام خانم دکتر. من در دوران شیر دهی هستم کمی درد و یک توده در سینه سمت راستم حس می کنم. احتمال سرطان دارم؟

    پاسخ
    • دکتر ناهید نفیسی - سپتامبر 13, 2022 در 4:04 ب.ظ

      خیر در این دوره طبیعی هست. نگران نباشید

      پاسخ
  18. ملیحه - آوریل 17, 2022 در 11:02 ق.ظ

    سلام خسته نباشید
    مادرم ۷۰ ساله هستن سینه چپشون از کنار یک فرو رفتگی دارن و کمی هم سنشون کوچک شده و حالت سینه کمی عوض شده میشه راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
    • دکتر ناهید نفیسی - سپتامبر 6, 2022 در 2:07 ب.ظ

      باید سونو انجام بدن تا نظر قطعی بدیم . شاید هم تغییرات فرم بدن هست.

      پاسخ
  19. رضا بیگدلی - آوریل 23, 2022 در 2:38 ب.ظ

    سلام خانم دکتر مادرم ۶۰سالشه الان سرطان سینه داره میگن یکیش به زیر بغل رفته ایا خوب میشه

    پاسخ
    • دکتر ناهید نفیسی - سپتامبر 6, 2022 در 2:06 ب.ظ

      انشاالله

      پاسخ
  20. ازاده - می 29, 2022 در 6:09 ب.ظ

    دکتر وقتتون بخیر،عذر میخام مادر من گرید ۴ هستش،و خودم ازمایش رو ترجمه کردم و نوشته بود ب احتمال زیاد سرطان متاتستیک،ایا درمان میشه؟ازتون خواهش میکنم جواب بدین

    پاسخ
    • دکتر ناهید نفیسی - سپتامبر 6, 2022 در 1:37 ب.ظ

      باید جواب آزمایشات رو ببینم

      پاسخ
      • پریا - فوریه 5, 2023 در 9:27 ب.ظ

        سلام وخسته نباشید خدمت خانم دکتر من سرطان سینه بدخیم سه‌گانه‌ی منفی گرید 2 هستم شیمی پرتو درمانی انجام دادم ویک دوره امپول زاکریازدم حال سونو دادم میگن همان جا زیر بغل کهجراحی شدم یه توده دیده شده وحالم خیلی بد شده امکانش هست به همین زودی در بیاو ممنون میشم راهنمایی کنید

        پاسخ
        • دکتر ناهید نفیسی - می 30, 2023 در 2:13 ب.ظ

          سلام نیاز به بررسی نتایج سونوگرافی و آزمایشات هست.

          پاسخ
  21. رزیتا - ژوئن 27, 2022 در 2:23 ق.ظ

    سلام خانم دکتر خسته نباشین من خواهرم۳۵سالشه ی ماهی میشه رفته دکتر توی سینه ی راستش دو تا توده یکیش توسینه ش ویکیش تو زیر بغل ش آیا بدخیم هستش یا خوش خیم لطفا جواب بدین خیلی نگران هستیم در ذمن بچه شیر میده

    پاسخ
    • دکتر ناهید نفیسی - آگوست 30, 2022 در 3:42 ب.ظ

      نتایج سونو یا ماموگرافی رو باید ببینم توده ها مشخص هست که خوش خیم هستند یا بدخیم

      پاسخ
  22. Mino - آگوست 19, 2022 در 8:12 ب.ظ

    سلام خانم دکتر وقت بخیر من داکتال مهاجم گرید ۲ بایلترال دو سانت و نیم، بدون درگیری لنف آگزیلاری .سه گانه منفی ام ۳۱سالمه تست ژنتیکو انجام دادم جوابس دوماه دیگه میاد آیا با توجه ب اینا من حتما ژنتیکم مثبته؟و این ک راسته سه گانه منفیا از همش تهاجمی تره و عودش خیلی بالاس؟۸جلسه شیمی برام نوشتن ک یکیش رفته فعلا،دوجراح رفتم یکیش میگف بعد شیمی ی سینتو باید دربیاری چون دوتا داره یکیش میگف هر دوسینتو باید برداری ک احتمال عود کم شه،ولی شیمی درمانی میگه باید ببینیم شیمیت چطور پیش میرع شاید اصن نخواد سینه رو برداری فقط باقیمانده توده رو و ان شا الله جواب میده.ممنون میشم ی جواب کلی بدین

    پاسخ
  23. رضا - آگوست 28, 2022 در 12:58 ق.ظ

    سلام دکتر مادر من 35سالشه عمل کرده پستانشو بعد یکسال که پرتو درمانی را دیر کرده بود سی تی اسکن چند تکه کوچک رو نشان داده بود دکتر گفت با پرتو درمانی از بین میرن پرتو درمانی کرده ولی امید نداره میگه باز هم غده برمیگردد امیدی هست که دوباره باز نگردد

    پاسخ
    • دکتر ناهید نفیسی - آگوست 30, 2022 در 3:18 ب.ظ

      باید نتایج سونو رو ببینم

      پاسخ
  24. رضا - آگوست 28, 2022 در 12:59 ق.ظ

    دکتر مصرف سیاه دانه اثر تاموکسیفن رو از بین میبره

    پاسخ
  25. اذرگون - سپتامبر 17, 2023 در 7:40 ق.ظ

    طرف راست نمیدونم کسی در حال حاظر در حتل درمان هست ویا نه ویا اینکه در بیمارستان هست ، اینم بد نیست پیدا کنند

    پاسخ

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۱۰ دقیقه